Futuroscope-Saint-Junien, 127km! De op één na langste rit! Inmiddels staan er bijna 800km op de teller… we tellen af! De rit van vandaag verliep niet zoals voorzien! Net na de start was er al een eerste omleiding, maar die hadden we, na de verkenning van een dag eerder, ingecalculeerd! De twee andere omleidingen zorgden er voor dat de kilometerteller aardig opklom. Het betekende ook dat potjes overkookten en de sfeer van opperbest naar best vervelend omsloeg. Het hoort er bij hoor ik ervaren trekkers zeggen. De leeuwen worden moe. Ik zie het aan veel dingen, maar men wil het niet toegeven. De graad van prikkelbaarheid is mijn barometer. En bij enkelen valt dat serieus tegen. Aangezien ik de voorbije dagen altijd de feiten gaf zoals ze waren, wou ik jullie dit niet onthouden!

In La Villedieu du Clain na 39km bezocht Carine een bakker en een artisanale beenhouwerij. We aten er een banaan en kapten wat fris naar binnen! Na 70km in Saint-Martin l’Ars vond Dirk tussen de bomen en in de schaduw van een mooie vijver een picknickplaats! We smulden van vers brood met lekkere ‘hoofdvlakke’ en een stukje fruittaart! Een drankstop lasten we na 95km in aan de oevers van de Vienne in Saint-Germain de Cerfolens! Een oud kasteel piepte om de hoek. In Cerfolens voelden we ons thuis… ‘t stad was aangekleed met gele en blauwe vlaggetjes! Ivan wou er een ‘muur’ over en ook dat zorgde er voor dat ‘vonken en vuur’ door de stadskern weerklonken. Na een toch wel pechvolle dag bereikten we Saint-Junien! De recuperatiedrank stond klaar… een zwembad nodigde uit! Patje zag de jacuzzi wel zitten…

De Limousin doorkruisen, is geconfronteerd worden met mooie beestjes! Vanavond schuiven we aan de dis voor zo een lekker lapje vlees! Voor dat aan de orde van de dag is, ga ik mijn geheugen opfrissen! De rit van morgen is korter van stuk, maar niet minder zwaar! Périgueux kun je langs verschillende kanten binnenduiken! Geeft het niet als ik voor de minst moeilijke weg kies!

Tot morgenvroeg! Mijn bedje staat in hartje Saint-Junien! Een fontein doet haar best… Een overbuur laat weten dat het om 17.35 uur precies 26° is! Morgen wordt het opnieuw bakken en braden!

Freddy