De zon scheen toen we Marmande verlieten, maar snel werden we met een grijs wolkendek geconfronteerd. Het bleef zwoel, maar de zon verstopte zich!

Pech? Het boezemde ons schrik in. Op twee lekke banden en een paar omleidingen na, bleven we gespaard van tegenslagen. Vandaag kregen we de volle lading… De rit verliep vlot, te vlot wellicht!

Een eerste stop hadden we voorzien in de schaduw van een kerk, links van de weg. De begeleiders kozen, geen verwijt overigens, voor een andere locatie. Ondergetekende schoof uit op los zand en keien. Gevolg: knie opengereten. Dit akkefietje kon de pret niet bederven. Vol goede moed reden we verder. Bergop en bergaf. Geen spitse puisten meer tot de tweede stop, de parking van de ‘Franse boerenbond’. Harde ondergrond, men weet maar nooit. Het slot was iets pittiger. Opnieuw sloeg het noodlot toe toen Geert en Beeckie in elkaar haakten. Bij Geert beperkt het zich tot een ‘blauwe sterre’ op de bil. Beeckie haalde knie en elleboog open. Na die twee tuimelpertes zat de schrik er goed in. Geen twee zonder drie, weet je wel! We bereikten Hotel Solenca in Nogara zonder verdere builen en blutsen. Té vroeg weliswaar, de kamers waren pas klaar om 15 uur. We paarden het nuttige aan het aangename… rode wijn mét hapjes!

Met Geert en Ivan, die het emotioneel zeer moeilijk heeft, verkende ik de slotrit! We rijden van Nogaro naar Risque. Een 12-tal best pittige kilometers met enkele stevige beklimmingen. Daarna wordt het rustiger… al is dat in de Midi-Pyrenées zeer relatief. Na 35km gaan we een eerste keer in de remmen. Lourdes is dan nog een 55-tal kilometer… Hoe we gaan reageren wanneer we het eerste bordje ‘LOURDES’ zien, weet ik niet.

Samen hebben we deze klus bijna geklaard. Samen… onze ketting was zo sterk als de zwakste schakel. Hoe ik in Lourdes ga reageren, weet ik niet. Er wacht een onthaalcomité… Wie? Rita, Audrey, Lea en Ginette zijn zekerheden. Onze begeleiders zullen een erehaag vormen. Mijn kinderen zien, zal pieken! Zij weten waarom. Zij weten hoe zwaar ik in deze onderneming investeerde. Lijf en leden werden niet gespaard. Mag ik fier zijn als ik het haal? Mag ik iedereen nu al danken welke er een steentje toe bijdroeg. YES WE CAN! Zeker weten.

Freddy