Een avond in Périgueux!

Zwoel… pas ‘s avonds komt men echt tot leven! De restaurantterrassen zitten eivol! Fietsen allerhande sieren de stad… Le Tour de France komt zaterdag naar Périgueux! Wij klopten Nibali en co en waren er eerder…

Ik heb me, na het eten, met Carine in de bar gezet! De rest van het team slaapt of probeert te slapen. Het internet geraakt niet tot op de 2de verdieping… zonde voor een hotel met 3 sterren!

De verkenning van de trip naar Marmande zit er ook op! ‘t Is meteen, kort na het vertrek, opnieuw van dat… schakelen naar de kleinste versnellingen! Kon ook moeilijk anders! Om Périgueux te bereiken, serveerde men een duik van een 10-tal kilometer! Morgen betalen we de rekening cash. Tijdens de rit van morgen staat Périgord centraal. Foie gras lees je op menig bord. Lekker, maar nu niet aan ons besteed. Ik at vanavond escalope met pasta milanese. Men zou het me anders eens moeten voorschotelen…

Terug naar de rit van vandaag. De ‘drie musketiers’ – Patje, Ronny & Beeckie’ – gaven opnieuw van jetje…

Een greep uit de quotes van de laatste dagen.

Wat is de naam van dat kasteel? ‘Ouvert pour la publique!’

Grupetto: ‘Ik stap vandaag op de bus. Kom ik na zes uur binnen, dan ben ik buiten tijd’

Regen: ‘De fontein in Saint-Junien verwarren met regen… het overkwam een Lambroeker’

Trappist: ‘Hoe meer ik er drink… hoe beter ik bergop kan’

Bergen: ‘Bergaf zie ik alles, bergop niets! Piepedood, zeker!’

Woensdag naar Marmande via Bergerac! Mooie panorama’s! Hopelijk veranderen ze niet opnieuw in ‘panodrama’s!

Vandaag geen super in de tank! Benen onvoldoende hersteld van een dag zwaar labeur op weg naar Saint-Junien!

Eens goed dodo doen en het is morgen hopelijk opnieuw in orde. Al vrees ik er voor! Vandaag was het op een bepaald moment 32°! De hitte is duidelijk niet mijn beste vriend… Zou een knipoog volstaan om daar verandering in te brengen?

Tot morgenvroeg! Rit 9, nog 3 te gaan! Lourdes komt steeds dichterbij!

Freddy