Dag 3, Beauvais-Rambouillet, 107km!

Deze rit begon meteen met een stevige klim van 2,5km… Het was het begin van een dag met veel klauterpartijen in een loden zon! Het kwik klom op tot 34°. In Grisy-les-Plâtres stopten we een eerste keer na 35km. Plots weerklonk door de luisprekers ‘dos cervezas por favor’ van Tom Waes. Het zal jullie niet verbazen dat Ronny en Christine meteen een dansken placeerden.

Na 53km hadden de begeleiders voor een aangename verrassing gezorgd. Op een mooi gedekte tafel verschenen plots heerlijk belegde ‘franse broodjes’ mét hesp of kaas en tomaat! Dat was een leuk intermezzo in een lommerrijke buurt.

In Poissy reden we de Seine over. Nu en dan stonden we plots voor een ‘Muur van Hoei’. De zon brandde op ons lichamen. Een drankstop was meer dan welkom. De passage door verschillende gemeenten verliep moeilijk. Voor de fietspaden in deze regio is er maar één woord: SCHANDALIG! Plots rij je een grasveld op en stopt het fietspad. Dan weer rij je rechts en plots links van de rijweg.

PECH: Met nog een 10-tal kilometer te rijden, stond Geert aan de kant met een lekke band. Opnieuw pech voor Geert, die de eerste dag ook al lek reed!

Quote van de dag: ‘we zijn bijna half weg… nog 833km te gaan!

Na een zware rit door de departementen van Picardië (Oise, Aisne en Somme) bereikten we het Best Western Amarys Hotel.

Morgen de kortste rit van de 11: Rambouillet-Chateaudun! Als ik goed ben ingelicht, hebben de begeleiders opnieuw plannen. Dat belooft…

Tot morgenvroeg! Hopelijk beter uitgeslapen dan vandaag. De rit van gisteren liet sporen na bij ondergetekende. Het begin van de rit was zwaar, maar het beterde naarmate de rit vorderde. Nog 8!

Freddy