Goeie morgen! Futuroscope ontwaakt met een mooi wolkendek! Het kwik zou op weg naar Saint-Junien niet hoger opklimmen, dan 22°! Mooi zo, even niet meer bakken en braden!

SORRY! Ere wie ere toekomt! Gisteren kregen de fietsen een stevige beurt! Geert en Willy, die alle kuis -en ander gerief meebrachten, kregen een pluim op de hoed! Wat ik niet wist, een voorzitter weet nooit alles, dat het aandeel van Ronny ook groot was. Ronny was de ‘OPBLINKER’ van dienst! Dikke Merci Ronny KING!

Gisteren gingen er verschillende ‘beren’ vroeg STRIKE! Boezemen de bergen hen schrik in? Liet de Vlaamse kermis sporen na? Moe, was gisterenavond het stopwoordje! Is het abnormaal? Nee, toch! We zijn doodgewone stervelingen. Deze onderneming is niet te onderschatten. ‘Ik dacht dat het lastiger zou zijn’, hoorde ik. Dat plaats ik in de categorie ‘Capo Bertha’ in Milaan-San Remo! De Primavera wordt omschreven als een ‘gemakkelijke’ rit. Laat me niet lachen. Te voet de ‘Bertha’ op. Er zijn foto’s! Mensen vergeten snel, misschien wel te snel! Mijn evaluatie is glashelder: ZWAAR om verschillende redenen! Hitte, hellingen, onweer, regen… Bombardeer me maar tot zagevent! Het is wat het is: genieten én afzien! ”t Is niet erg, hé opa’, zou Basje zeggen. Gisteren BASJE gezien via FACETIME! Ik puur er de kracht uit om door te zetten.

Vandaag doen we de LIMOUSIN aan, morgen doorkruisen we de DORDOGNE! Deze streek pronkt met de veelzeggende titel ‘Les Villes Incontournables’. LIMOGES is het pronkstuk, de runderen van de Limousin zijn alom geprezen… Brive-la-Gaillarde zegt je wellicht ook iets!

Saint-Junien is ‘La Capitale de la Ganterie’! Leder is hun handelsmerk! Het stadje in de Haut-Vienne, gisteren reden we lang langs deze rivier, heeft 11.880 inwoners! Men klimt er tot 317m hoog. Vandaag moeten we onze ogen de kost geven! Dit is een zeer mooie streek. Onze eerste stop is op de parking van een Intermarché! Ik ben benieuwd wat onze begeleiders nu weer in petto hebben…

Op onze NATIONALE FEESTDAG proberen we onder weg een terrasje op te zoeken! Zou Koning Filip trakteren?

Tot vanavond in Saint-Junien!

Freddy