Rit 6: Tours-Futuruscope, 101km!

Mooi, zeer mooi! Zo heb ik het ervaren. Wie ben ik? Mooi is relatief… En dat is ook zo met wind, zon, regen, onweer én bergop! Iedereen benadert het op zijn manier… In Saint-Epain na 35km serveerden de begeleiders appeltaart (tés zondag voor iets) en bananen! In Antran, na 70km, kregen we broodjes voorgeschoteld. Groenten en fruit ontbraken niet. Wie zei ook weer dat we luxetoeristen zijn?

Een paar keer moesten we wat regen verwerken. Een beetje, maar het kan dat het voor anderen veel was! We lieten vandaag slechts 691 hoogtemeters optekenen! ‘Mijn freinblokken zijn bijna versleten. Ik wist niet dat Frankrijk zo een plat land is’, aldus Beeckie, die Patje blijft opjagen met zijn opmerkingen.

Patje zijn ‘poep’ doet wat ambetant… Dé oplossing door Ronny King en Beeckie, zijn kamergenoten. ‘Legt u op uwen buik met uw knieën omhoog. Ik zal een zalfke aanbrengen’, zegt Ronny. Beeckie weet iets beter: ‘Nadat Ronny da zalfke aangebracht heeft, zal ik er ne keer met de WC-borstel doorgaan.’

Vanavond is Patje aan zet. De voorbije dagen bestelde Patje, die Frans wel kent, altijd de menu voor Beeckie. Wat Beeckie vanavond voorgeschoteld krijgt? Ik mag er niet aan denken… Het toont aan dat leute en plezier een rode draad is door deze fietsreis.

Professioneel als we zijn kregen de fietsen een grondige beurt! Geert en Willy lieten zich van hun beste zijde zien! Morgen trappen we opnieuw in de boter! Tx, boys!

Morgen wacht LIMOUSIN in Saint-Junien! Hopelijk ben ik niet choco als ik er aankom en kan ik nog aanschuiven voor een lekker stuksken vlees!

Het zuiden wenkt stilaan. Vandaag had ondergetekende niet de beste benen in het begin, maar het beterde snel! Mijn hartslagmeter reserveerde ook voor vandaag een halve rustdag! ‘Opa rustig, geen paniek’, zegt Basje! En of ik naar Basje luister.

Vanaf nu wordt het bittere ernst! Heuvels worden bergen… Van een verkenning heb ik onthouden, dat de streek welke we nu aandoen wel terrasjes heeft. ‘Plaaaaaaaaaaaaaat’, zal als muziek uit de mond van Patje komen!

Tot morgenvroeg!

Freddy