Goeie morgen!

Goed geslapen! Toch is het gevoel minder goed dan gisteren. Wat angstig keek ik deze nacht een paar keer naar buiten. Men voorspelt onweer in deze regio. Een dag overslaan, kan niet! We moeten er door… Gisteren viel onze uitstap naar de oude binnenstad van Chateaudun letterlijk in het water. Bib Gourmand was een volwaardig alternatief. De begeleiders hebben genoten van de traktatie.

De vijfde rit is niet de meest leuke van deze reis. In Chateaudun kiezen we voor de N10, een kaarsrechte weg naar Tours. Of toch niet? Er zijn twee alternatieven, maar dan wel met een veel grote moeilijkheidsgraad en uiteraard behoorlijk wat langer van afstand. Straks aan het ontbijt ga ik overleggen. Tijdens het weekend is vrachtwagenverkeer verboden in Frankrijk. Die voorbij razende mastodonten hoeven we niet te vrezen. 110 of 125km? In dit weer zou de keuze snel gemaakt moeten zijn.

Inmiddels duiken ook de eerste lijfelijke ongemakken op. Een zere poep (Ronny), stramme spieren (Patje), pijn aan de achillespees (Johan) en een zere voet (Geert) hinderen de fietsers. Door het vele drinken, durft de maag wel eens opspelen. Laura en ondergetekende hadden gisteren behoorlijk wat last van de hitte. Krampen steken de kop op. Magnesiumpillen helpen, maar ik verteer ze niet! Dergelijke onderneming vergt wat van een menselijk lichaam. Samen moeten we al die kwaaltjes overwinnen.

Hopelijk bereiken we Tours zonder kleerscheuren. Parijs-Tours: de herfstklassieker! We rijden deze namiddag over de Avenue de Grammont! Voelen we ons daar ook even winnaar?

Hoe deze trip ook afloopt, iedereen mag zich nu al een beetje winnaar noemen! Gemakkelijk is het niet. Gisteren hadden we de wind opnieuw pal op de neus. En dan de hitte… Of ik het me anders had voorgesteld? Nee. Was ik er klaar voor? Ja. Steeds vaker dwalen mijn ogen over die twee kleine parels op mijn fietskader. Beken zweet en veel tranen zijn mijn gezellen op weg naar Lourdes! Belofte maakt schuld. ‘Rustig, opa! Geen paniek.’ Ik zal er vandaag vaak aan denken, Basje.

Tot vanavond! Schiet niet op de pianist als ik iets later in de pen kruip. In mijn leven heb ik al veel obstakels overwonnen, maar wat een onweer in deze regio brengt, maakt me onzeker. Ochtendpols 63! Iets hoger, maar niets om me grote zorgen over te maken.

Freddy