Rit 5: Chateaudun-Tours, 110km!

Onweer! We hebben het geweten… Na 19km werden we vergast op een licht -en klankspel. Donder en bliksem in één klap is bangelijk. Men weet maar nooit. Er trok zich een regengordijn op terwijl we een helling opklauterden! Klimmen moesten we al kort na de start… meteen 1,5km naar omhoog! Men geraakt het gewoon!

Het onweer lieten we snel achter ons. De zon kwam opnieuw piepen, maar deze keer was de hitte draaglijker. In Danzé na 39km trokken we een eerste keer de remmen dicht voor spijs en drank. Overschotjes van een dag eerder… met ‘Frans brood’. Wel zonder wijn!

Lavardin aan de oevers van de Loir nodigde uit voor een foto. Op de achtergrond de contouren van een kasteel! Niet veel later moesten we een ‘Muur’ over… in de schaduw van het kasteel. Plots dook er een Etixx-tentje op… opnieuw een feestdis! Verwennen, blijft een kunst! Onze begeleiders weten van wanten!

Daarna reden we door een bosrijke streek. En het bolde er goed… Tours binnenrijden, is niet de meest simpele zaak! Fietspaden, weet je wel! Zonder kleerscheuren bereikten we Hotel Criden in hartje Tours! Quality time voor de vrouwen… volgde!

Een terrasje opzoeken aan de oever van de Loire? Niemand zorgde voor oppositie!

Morgen rijden we naar Poitiers-Futuroscope! Hopelijk blijven de weergoden ons gunstig gezind!

Quote van de dag: ‘hier ben ik nog geen facteur geweest! ‘t liefst van al ben ik facteur aan de zee: er staat maar aan één kant van de straat een brievenbus!

Sfeer blijft prima! Wat was was, wat is is! Lourdes we komen er aan!

Freddy