Rit 4: Rambouillet-Chateaudun, 89km!

We bewaren de beste herinneringen aan het Best Western Amarys Hotel in Rambouillet! Op elke vraag, en ik geef toe ik kan soms heel ambetante dingen vragen, kregen we een positief antwoord. Chapeau!

Vandaag reden we de mooiste en kortste rit tot nu toe. Langs wegen met een minimum aan verkeer reden we van Rambouillet naar Chateaudun. Het aantal hoogtemeters bleef beperkt tot 466. Spitse puisten waren er niet bij. Mijn hartslagmeter nam een verlofdag. Voor de opa van Bas en Renée was dit een halve rustdag. We reden door het departement Eure et Loir. Door Patje werd deze regio bestempeld als de graanschuur van Frankrijk!

We vertrokken stipt om 8.30 uur! Na 2,6km was er een eerste stop: Dirk was zijn sleutel vergeten afgeven! Toen was het al 23°, het kwik steeg tot 34°! In Umpeau, een kanon was de blijvende herinnering aan WO I, stopten we echt een eerste keer om spijs en vooral drank in te nemen. Twee keer kort na elkaar versperden wegenwerken de weg en dat zorgde er voor dat we onze begeleiders kwijtspeelden. De watertoren in Chamblay werd een mikpunt…

In Bonneval had de voorzitter een goede ingeving, er waren er ook al andere deze week… Le Disque Bleu nodigde uit met een mooi terras in de schaduw van een monumentale kerk. Ik beperkte me tot Perrier… Ricard, Pelforth en Leffe passeerden de revue. Tés vakantie hé! Toen stonden er 71km op de teller. Via het wondermooie Donnemain, een foto aan de brug kan dit bewijzen, bereikten we Chateaudun! Iedereen had last gehad van de warmte!

Wat toen volgde, was genieten in hoofdletters! Kaas en vlees met verschillende soorten brood en fruit verschenen op tafel. Uiteraard met een wijntje… of twee!

Daarna trok iedereen voldaan naar zijn kamer om te douchen! Ik ging daarna strike en verdween even van deze wereld. Deze blog verhinderde een langere siësta. Erg, vind ik dat niet!

Morgen zou het kwik niet hoger opklimmen, dan 25°! We rijden van Chateaudun naar Tours over een afstand van 110km! Hotel Criden in hartje Tours… we komen er aan!

Inmiddels hebben we al 456km afgelegd! We zijn er lang nog niet, maar er is gewettigde hoop!

Vanavond brengen we een bezoek aan de oude binnenstad van Chateaudun! De fietsers trakteren de begeleiders… voor wat, hoort wat!

Tot morgenvroeg! Prettig weekend gewenst!

Freddy