Lens-Beauvais, 150km! De koninginnenrit!

De zon was meteen op de afspraak toen we om 7.30 uur het Campanile Hotel verlieten. Na een lekker ontbijt stond iedereen goedgemutst aan de start.

Een dag eerder hadden we pijltjes van WTC Lambroek aangebracht en dus geraakten we probleemloos uit Lens richting Liévin! Tot even voor Arras verliep alles prima tot de blauw-gele duiven de verkeerde richting insloegen. Plots stonden we voor een onverharde weg… Het betekende wel dat we eerste stop misliepen! Paniek bij de begeleiders… maar opa rustig, geen paniek hielp ons opnieuw op het rechte pad. In Courcelles aux Bois na 52km, rechtover de ‘Mairie’, vonden fietsers en volgers elkaar weer. We zetten na de lekkere broodjes van Bart Bracke de weg verder naar Amiens. Na 90km stopten we in Amiens even voor een korte drankpauze. Daarna begon het aftellen naar Beauvais toe. Ontelbaar veel hellingen passeerden de revue. Na 117km dook plots een Franse versie van ‘La Redoute’ op… en dat hebben we geweten! Net daar voor hadden we frisse drank getankt… niet onze beste ingeving tot nu toe!

De laatste kilometers naar Beauvais liepen in dalende lijn en dat was na een zware dag een verademing. Quote van de dag: ‘Ik rij niet graag bergaf, want daarna moet ik altijd weer bergop.’

Tijdens deze rit was eendracht opnieuw macht. Samen uit, samen thuis blijft de leuze en dat was op het parcours van deze mini-Luik-Bastenaken-Luik niet simpel!

Dikke pluim ook voor de volgers! Valiezen stonden netjes op de kamer toen de fietsers arriveerden. Carine VL regelde een fietsstalling in de kelder van het hotel. De RECOVERY van ETIXX stond klaar toen we de Mercure bereikten! Carine DB, Christine en Lotte en Dirk zijn altijd in de weer voor de fietsers. Knap, nog 9 dagen volhouden!

Morgen rijden we Beauvais naar Rambouillet.

Freddy